torsdag, januar 11, 2007

En Mann Med Visjoner

I morges lå jeg og våkna rolig til asfaltsaga utenfor, da idèen til en (kort)film tok form i hodet mitt. Nå har jeg verken peiling, penger eller interesse nok til å lage denne filmen, men idèen er nå din, til fri benyttelse, inspirasjon eller avskrekkelse:

En gang på 1800-tallet (kanskje 1860). En rik mann i midten av 20-årene har nylig fått råderett over sin egen, arvede formue. Han følger sine idèer og lyster, er ivrig og entusiatisk og glad i livet.

En dag får han i en visjon (drøm, dagdrøm) se drømmehuset sitt. Han blir i fyr og flamme og tilkaller en maler til å male det rikmannen så i drømmen sin. Maleren gjør så godt han kan, og ting begynner å ta form, snart er huset nesten ferdig.

Men minnet til rikmannen forandrer seg med tiden, så maleren må stadig forandre, og bildet blir ikke ferdig. Maleren lever seg virkelig inn i dette drømmehuset, og begynner å se det i sine egne drømmer. Han prøver til og med å male det han selv ser i drømme, men det blir slett ingen suksess.

Så en dag møter den rike mannen en kvinne. De er forelsket, og gifter seg impulsivt og raskt. En dag sier den rike mannen opp kontrakten med maleren, selv om bildet ikke er ferdig. Den rike mannen skal flytte inn i drømmehuset - i det som er hans kones drømmehus.

Maleren er bare oppgitt en kort stund, og reiser hjem med tog, full av tanker og en god del forundring. Så får han se fra togvinduet et hus som ser ut akkurat som det rikmannen hadde sett for seg i sine visjoner.

The End.